Monday, July 14, 2008

dilema veche si FERICIREA

Ce tema ar putea fi mai interesanta ?
Desi, cum scrie M.C. in La purtător
"Fericirea e o idee supraevaluată şi suprainterpretată"

Si tot el despre fericirea proprie:
"Cred că fericirea ţine de retorica interioară a fiecăruia în parte şi mai cred că nu e nevoie să pleci în căutarea a nimic din ceea ce n-ai găsit deja. O după-amiază cu Pink Floyd, rîsul cu prietenii, amintirile din copilărie, dragostea şi paharele de Shiraz, cărţile preferate citite în pat, serile cu film, plaja la asfinţit, crema de zahăr ars, măslinele... Sînt fericit în fiecare zi sau nu sînt deloc. Nu ştiu cum sînt alţii şi puţin îmi pasă."

Mda...individualismul romanului se vede in "puţin îmi pasă" . Mie imi pasa -probabil  ca e un pic de voyeurism ...
La mine fericirea ? O joaca cu copii, o problema frumoasa pe care s-o rezolv dupa masa, un servici OK( sau , mai bine zis, bani destul obtinuti cu placere...), o sotie care sa imi fie alaturi ,carti interesante de citit - nu neaparat in aceasta ordine...

Despre bacalaureat Mircea VASILESCU in Am dat şi bacaloriatul ăsta...
"Pe scurt: plasarea subiectelor pe web a favorizat învăţatul pe dinafară (deci odihna gîndirii) şi a stimulat copiatul"

Despre saracia relativa in Cină la nivel înalt de Magdalena BOIANGIU
"Conducătorii ţărilor bogate sînt preocupaţi de diminuarea sărăciei în propria ţară. Nu are importanţă că un sărac din SUA are cu totul alt nivel de viaţă decît cel din Bangladesh: cel în cauză nu e sensibil la această comparaţie."

Pentru o regîndire a razboiului din Afganistan
"
Cu cît au venit mai multe trupe, cu atît se cereau încă şi mai multe. Să ajungi pe cîmpul de luptă şi să constaţi mereu că îţi mai trebuie trupe şi că oricîte ţi s-ar trimite sînt prea puţine este dovada clară că nu ştii ce faci."

Despre santaj-ul care se poate practica la virf, cerind unanimitatea , in Din nou la start?
"Mai mulţi politicieni şi comentatori, în special din Germania, au cerut un al doilea referendum irlandez, iar întrebarea să sune aşa: vreţi Lisabona sau vreţi să părăsiţi Uniunea Europeană? Dar aşa cum ştie orice mafiot de rînd, aceasta nu e o întrebare: e o cerere cu ameninţare. Acest fel de Uniune e dorit de liderii europeni?"

Daca aveti 30-39 de ani si va aduceti aminte de capace, cititi Capace, pocnitori şi alte jucărele

Pentru cei care se intreaba despre milostenie un articol interesant de Peter Singer,
Milostenia ostentativă
"Apare totuşi o întrebare, din perspectivă etică: chiar ar trebui să ne pese atît de mult cît de pure sînt motivele care te determină să dăruieşti ceva? Pînă la urmă, ceea ce contează este că s-a oferit un lucru pentru o cauză bună"

Nu stiam ca Seneca a spus (Şi fericirea are istorie)
"Un om fericit este acela care „cultivă virtutea, mulţumindu-se cu ea; un om pe care norocul nu-l înfierbîntă, iar ghinionul nu-l doboară"."
Se aseamana enorm cu Bhagavad Gita...


Alte forme de fericire
            in "Fericirea nu este starea cerebrală perfectă" in interviu cu Bogdan O. Popescu
"În acelaşi timp însă, libertatea (informaţiei, de iniţiativă etc.) ne dă posibilitatea de a alege şi aceasta este o sursă de fericire în sine. "
"Să fii îndrăgostit din cînd în cînd, să ai o viaţă variată, să călătoreşti şi să cunoşti tot timpul lucruri noi... Alternanţa stărilor e extrem de importantă. Avem nevoie de elemente noi şi de variaţie prin care să evităm monotonia vieţii. Nimic nu e bun încontinuu. "
         
             in Amprenta Fata Morgana
"Cînd a plecat din cămin, fericirea a fost, pe rînd, să aibă un acoperiş deasupra capului sau o masă omenească (nu doar Delikat pe pîine). Apoi o slujbă bună. Primind gajul banului a uitat, la 40 de ani, fericirile fulminante pe care doar traiul de pe o zi pe alta i le furnizau.
Acum e fericit? Da, cînd îşi renovează casa, cînd îşi schimbă maşina sau îşi ia un gadget. Dar cînd ştii că ţi le poţi permite oricînd, fericirile astea, devenite materiale, sînt doar de moment şi efemere, garantate de ban întru borderline."

Vad ca pot exista si femei misogine, in Manager la mop
"
În schimb, cîntă, rîde, îi place să facă mîncare, să spele vase, să dea cu aspiratorul şi nu are complexe sau mai ştiu eu ce, pînă la urmă nu e nici menajeră, nici femeie de serviciu, e o femeie pricepută să ţină o casă, care scoate şi bani din ce ar trebui să fie treburi exclusiv de femeie."

Iar 3,14 e intr-adevar delicios:

* Într-o revistă glossy, am văzut un pictorial cu Andreea Marin făcut în Tanzania, într-un sat de masai. Printre colibe de lut şi copii îmbrăcaţi sărăcăcios, „zîna" afişa un zîmbet voluptuos şi flutura brăţări Dolce & Gabbana. O fi un nou trend în materie de campanii umanitare? Dacă-i aşa, următorul pas ar fi un pictorial într-o zonă de conflict, printre cadavre. (M. Ş. )

* Subiect la General Certificate of Secondary Education (echivalent, în Marea Britanie, cu Bac-ul nostru): „Descrieţi camera în care vă aflaţi". Un elev a scris pe foaie doar atît: „Fuck off". Profesorul Peter Buckroyd (o figură ilustră a învăţămîntului secundar britanic) i-a dat 2 puncte dintr-un maximum posibil de 27, argumentînd astfel: un punct pentru că nu avea greşeli de ortografie şi sintaxă şi un punct pentru că exprima un gînd. „Dacă ar fi pus şi semnul exclamării, i-aş fi dat încă un punct." „Mai bine o insultă decît să lase foaia albă, aşa cum fac mulţi dintre elevii noştri" – a mai spus profesorul. Morala (pentru bacalaureaţii noştri şi profesorii lor): 1) sistemul de notare britanic e mai riguros decît al nostru şi 2) e de apreciat că elevul nu a copiat… (M. V. )

* Cum n-aveau ce face, edilii au ajuns la concluzia că Bucureştiul e poluat fonic şi, pentru că nu au o idee valabilă de rezolvare a problemei, vor să interzică circulaţia motocicletelor şi scuterelor după ora 10 p.m. În această dezordine de idei, ar putea fi prevenită criminalitatea, prin interzicerea părăsirii casei după lăsarea întunericului. Sau pentru a scădea violenţa domestică, ar putea fi interzise căsătoria şi traiul în comun. Cred că şi eu aş reuşi să dau cîte o lege pentru fiecare problemă din România: e amuzant, relaxant şi mai scoţi şi bani… (S. G. )


Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2008/07/15/dilema+Veche+Si+FERICIREA.aspx

Weblog post by 'admin' on 'dilema veche si FERICIREA'

Categories:dilema;proprii

Sunday, July 06, 2008

dilema veche si VECHIUL NOSTRU CINEMA

Despre dilemele suedezilor, care ajung in Parlament ...
http://www.dilemaveche.ro/index.php?nr=229&cmd=articol&id=8622

In rest , pre-89, si mie mi-a placut enorm Reconstituirea...

Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2008/07/07/dilema+Veche+Si+VECHIUL+NOSTRU+CINEMA.aspx

Weblog post by 'admin' on 'dilema veche si VECHIUL NOSTRU CINEMA'

Categories:dilema;proprii

Tuesday, July 01, 2008

Dilema veche si CE FACEM CU BUCUREŞTIUL?

Despre politicienii Mediocri       ne vorbeste Mircea Vasilescu :
"Or, o schimbare profundă a organizării UE, precum cea presupusă de Tratatul de la Lisabona, are nevoie de comunicatori serioşi şi neutri, care să le explice oamenilor, „pe două coloane", avantajele şi dezavantajele Uniunii. Politicienii nu vor să fie ei înşişi acei comunicatori, de teamă să nu-şi piardă popularitatea. Dar nici nu pot. Peisajul politic european e dominat, în general, de tehnocraţi mediocri, lipsiţi de viziune, temători în a-şi asuma decizii mari, incapabili să convingă în legătură cu marile mize şi marile proiecte. Proiectul european suferă de absenţa unor conducători politici de „tipul" François Mitterrand ori Helmut Kohl, ba chiar şi de nişte eurosceptici de mare forţă, precum Charles de Gaulle sau Margaret Thatcher. Dincolo de opiniile diverse despre viitorul Uniunii Europene ori de diversele formule posibile, e limpede că asemenea schimbări de anvergură nu pot fi nici puse în practică, nici explicate cetăţenilor, de nişte politicieni cu mînecuţe de contabili."

Mda... pe de alta parte, marturisesc cu rusine ca nici eu nu stiu ce vrea ( ce aduce in plus) Tratatul de la Lisabona....

Cosasu este din nou aparte in Din această dilemă nu putem ieși?
"
„Domnule Cosaşu, dumneavoastră vreţi să fiţi inteligent sau frumos?". Numitul nu mai are vîrsta unui răspuns sincer."

Despre Lege şi ordine pe Internet un articol scurt si cuprinzator de Ioana Avadani
Gasiti si o relatare la Bogdan Manolea aici

Daca aveti rabdare, cititi despre un "colajar" in Viaţa şi faptele lui Ion Bîrlădeanu

Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2008/07/02/Dilema+Veche+Si+CE+FACEM+CU+BUCURE%c5%9eTIUL.aspx

Weblog post by 'admin' on 'Dilema veche si CE FACEM CU BUCUREŞTIUL?'

Categories:dilema;proprii

concediu in turcia

si a fost concediul in turcia la un all inclusive
aventuri

    M.  a fost internat in spital ( Budimex, Medlife) - in aceeasi zi cu plecarea am avut externarea
   
    A. a inceput sa tuseasca ... dar pina la urma a fost OK
   
    In prima zi m-am simtit rau dupa prajitura de la Tarom - de pina seara nu am putut sa ma misc din pat. A doua zi M. s-a internat la spital din aceeasi cauza - el nu mai putea sa manince sa bea si varsa tot - la spital perfuzie cu glucoza/sare
   
    La turci la spital e OK  -daca vorbesti rusa. M-am inteles cu asistentele prin semne ... ca engleza ioc

    Doctorul i-am recomandat orez si mincare dietetica ... Prima oara i-au adus exact ce mi-au adus si mie... si nu i-am dat. Cind a vazut doctorul s-a suparat si el ... Apoi seara i-a recomandat biscuiti cu banane ... I-au adus biscuiti sarati (dupa parerea mea, nepermisi) si suc de cappy - sigur nepermis... I-am spus alauia de la catering "bananas" - ala "bananas ioc" ... Era sa il string de git ... noroc ca a venit o asistenta ... si i-au adus pina la urma 1 banana

    Altfel - totul super OK . Mincare variata, bautura, piscina , topogan cu apa, mare, petreceri seara ( inclusiv pentru copii ... dar in rusa...)


O poza aici

Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2008/07/01/concediu+In+Turcia.aspx

Weblog post by 'admin' on 'concediu in turcia'

Categories:proprii

Sunday, June 22, 2008

dilema veche si ECO-SENTIMENTE, ECO-ATITUDINI

Andrei PLEŞU in Post-electorale :
"Primarii care, într-un mandat anterior, au făcut lucruri notabile au fost votaţi, indiferent de apartenenţa lor de partid"
Ma rog , Cristian Poteras(de la sect 6) de abia la sfirsit de mandat a reconditionat locurile de joaca (Moghioros, de ex.) . Dar ma rog ...

Mircea VASILESCU despre Cine alungă literatura din mintea elevilor
"In fapt, este vorba exclusiv despre subiectele la proba orală, care evaluează competenţele de comunicare ale elevilor pronind de la mici fragmente de texte. Nici vorbă de o „alungare a literaturii", care este prezentă în subiectele de la proba scrisă. Cum absolvenţii noştri stau, în general, prost cu abilităţile de comunicare, o astfel de probă este binevenită. E adevărat, industria de cărţi cu comentarii gata făcute suferă o lovitură puternică atunci cînd elevului nu i se mai cere să reproducă ce-a învăţat pe dinafară, ci să exprime opinii proprii pe marginea unui text la prima vedere."


Super corect !

In Ştiri nebăgate în seamă despre inceperea sfirsitului boom-ului 2.0
"
Tarife pentru internauţi lacomi. Time Warner Cable, un furnizor american de Internet a declanşat un experiment într-un orăşel din statul Texas: clienţii au fost solicitaţi să-şi stabilească o limită lunară de servicii folosite, urmînd ca, în cazul în care o vor depăşi, preţul să crească. Comcast a anunţat o altă măsură de temperare a superutilizatorilor: lor li se vor atribui conexiuni cu viteze mai mici pentru a slăbi presiunea în orele de vîrf. AT&T a declarat că stabilirea unor limite pentru cei care folosesc excesiv Internetul e inevitabilă, că în următorii trei ani volumul traficului va creşte de patru ori şi raţionalizarea va asigura accesul egal al tuturor. Există primejdia, spun unii specialişti, ca asemenea limitări să crească incertitudinile oamenilor care-şi drămuiesc cheltuielile şi prin scăderea traficului să se subţieze şi inovaţia, şi tendinţa de a căuta noi aplicaţii. Time Warner argumentează că limita (40 de megabiţi) va fi mult superioară consumului mediu. Nici pînă acum n-a fost, dar nici de acum înainte nimic nu va fi gratis."

Lucian MÎNDRUŢĂ despre Maşina scumpă a săracului
"Ipoteza e verificată de mai mulţi autori (Kerwin Kofi Charles and Erik Hurst, University of Chicago, Nikolai Roussanov, University of Pennsylvania) ai unui studiu făcut în America, pe cîteva grupuri sociale, în mod semnificativ mai puţin avute decît media: negrii şi hispanicii. În ambele cazuri au observat acelaşi lucru: cheltuielile pentru maşini, haine şi bijuterii ale celor fără multe mijloace sînt cu pînă la 25% mai mari decît ale populaţiei majoritare. Cum venitul nu e ca elasticul, banii ăştia trebuie să vină de undeva: studiul arată că sînt tăiate cheltuieli pentru educaţie, amenajări interioare şi distracţie (alta decît liniuţele cu maşina cea nouă!). Practic, investiţiile sînt preferate în măsura în care sînt vizibile. Nu se vede ce-ai citit (mă rog, nu cînd taci), însă se vede ce porţi la mînă. Iei ceasul, nu enciclopedia."

Despre divortul dintre UE si politicieni avem 3 articole cu nerv
Luca NICULESCU ,Europa pompelor funebre
Magdalena BOIANGIU ,Frica de Europa
Sever VOINESCU ,Europenii divorţează de UE


Gabriel Giurgiu, in Eco Glossy: checi, trendi, cuuuul! , despre inundatii si alunecari de pamint si refuzul (aparentei) solidaritati:
"Aţi observat că, de fiecare dată cînd apar viituri prin ţară, printre cele mai afectate zone este cea a Sucevei? Răspunsul l-am primit cînd m-am dus pe acolo. Obcinele sînt bărbierite. Se taie pădurea cu o frenezie demnă de o cauză mai bună. Cînd apa ia casele şi le duce la vale, întrebarea preferată a reporterilor TV este: „ce au făcut autorităţile pentru cei cărora furia apelor le-a luat agoniseala de-o viaţă?" (şabloanele pe care le recunoaşteţi fac parte din vocabularul de numai 200 de cuvinte al reporterilor de la canalele de ştiri). Nimeni nu întreabă cum a fost posibil să se radă pădure după pădure, deal după deal, în deplină exploatare privată. Da, exploatarea forestieră a adus prosperitate localnicilor. Da, acum plătesc propria lăcomie. Şi da, mulţi tembeli şi-au construit case (şi ditamai vilele) în albia inundabilă a rîurilor. Nu, nu sînt obligat (în calitate de contribuabil de Bucureşti care nu a beneficiat de banii luaţi pe păduri) să le plătesc case noi, de la buget. Ei şi-au bărbierit dealurile din spatele casei şi nu m-au luat partener la cîştig. Acum a venit apa peste ei şi ar trebui să le fiu partener la pagubă?"

Un alt articol superb si informat este al lui Dan Ion TRESTIENI,Banii sau viaţa?(mai bine banii...)


Va las sa il cititi...




Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2008/06/22/dilema+Veche+Si+ECOSENTIMENTE+ECOATITUDINI.aspx

Weblog post by 'admin' on 'dilema veche si ECO-SENTIMENTE, ECO-ATITUDINI'

Categories:dilema;proprii

Sunday, June 15, 2008

dilema veche si LUX ŞI HIGHLIFE

"Luxul este acel superfluu care aduce visul în viaţa cotidiană" ISABELLA ROSSELLINI

Lucian Mindruta ii face un elogiu lui Brucan in Dosarul Brutus ... un pic fals ,as zice eu :

"Un evreu care a dat o probă (scurtă) de demnitate daco-romană, acolo unde românii au ales să pozeze pe Coloana a cincea a Împăratului Nicolae, în calitate de vivandiere, oaste, trupă de dans şi popor."
Si un pic cinic, bine spus, dar , dupa parerea mea, tot fals:
"E de fapt ultima lui profeţie: libertatea e o sumă de trădări. "

Si apropo : Daca Brucan este Brutus, cine este Iulius Cezar ?

Magdalena Boiangiu, fermecatoare in Educaţia contează

„Dacă reuşeşti să pari un om obişnuit şi să-l faci pe contracandidatul tău să pară din altă lume, ai cîştigat alegerile" – afirmă Richard Shenkman, profesor de ştiinţe politice; „dacă poporului american i se dă posibilitatea să opteze între mit şi realitate, aproape întotdeauna va alege mitul".

Si iar :

"Interesant e că toţi cei care se ocupă de raportul între elite şi candidaţi consideră că apartenenţa la elite este dată – în această ordine – de educaţie, bogăţie şi privilegii."

Mda... educatie ?
Daca citim "Miliardarii. Tipuri şi caractere"   al Madalinei Schiopu nu prea vedem unde se integreaza educatia... Si ea mai face o alta deosebire percutanta:
"În capitalismul lor, competiţia comercială se converteşte în bunuri, individualismul concurenţial se transformă în beneficiu comun. Noi ne aflăm încă în era afacerilor fără marfă."

Mi-a placut articolul despre Consumul exclusivist , mai exact alaturarea:
" "Claus Porto", cu nişte ambalaje foarte speciale, vintage, dar foarte moderne; „Nasomatto", tari şi dure, care au avut mare succes aici; o grupă de nonconformişti, avangardişti, Comme des Garçons, care nu privesc parfumeria tradiţională, ci spun că fac antiparfumuri şi pun miros de cerneală sau de rufe care se usucă-n vînt, cu acorduri de secreţii ale corpului;"
si
" E nevoie de o anumită educaţie ca să poţi aprecia asemenea produse"

Aha...

Despre casele de la Baneasa in Opulenţă şi mizerie: bară la bară
"
„De cînd ne-am mutat, adică de vreo doi ani, nu există zi să nu pice curentul sau să nu fluctueze, ceea ce ne strică aparatura electrică." Iar aici electricitatea e sfîntă. Apa, căldura, totul funcţionează pe bază de centrală electrică. Cînd pică aşadar curentul, se opresc apa, căldura şi „aragazul", mulţi folosind cuptoare electrice."

Cezar PAUL-BĂDESCU  este optimist in Declinul Epocii Lazarov
"Emisiunile lui Valeriu Lazarov mă duc cu gîndul la autobuzele acelea verzi, care au fost băgate în anii '90 pe liniile expres din Bucureşti. Erau aduse din Franţa, unde fuseseră date la casat. Ei bine, deşi aruncate la gunoi în lumea civilizată, autobuzele respective îşi făceau destul de bine treaba la noi. Se opinteau din greu, scoteau mult fum, dar erau ceva mai bune decît rablele pe care le moşteniserăm din vremea comunistă. Second hand-urile (haine, electronice, autovehicule etc.) erau la mare căutare în România de atunci şi noi ne socoteam fericiţi dacă prindeam ceva resturi de la masa bogaţilor.[...]Între timp, şi în cazul transportului în comun, oamenii s-au învăţat cu autobuze noi şi moderne şi ar strîmba din nas dacă ar fi puşi să se mai urce în vehiculele date la casat în alte părţi."

Dar de ce stirile par inca o combinatie intre "politia in actiune" si "cronica soselelor"?







Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2008/06/16/dilema+Veche+Si+LUX+%c5%9eI+HIGHLIFE.aspx

Weblog post by 'admin' on 'dilema veche si LUX ŞI HIGHLIFE'

Categories:dilema;proprii

Monday, June 09, 2008

5 carti SF

La bookfest 2008 iar nu am reusti sa iau antologia despre carti -ceva de genul 1000 de carti care trebuie cittie intr-o viata.
Asa ca m-am hotarit eu sa scriu despre 5 carti SF care mi-au placut cel mai mult

1.Ubik de Philip K Dick
       Despre Maya in viata reala ...
      
       Link wikipedia Ubik, Link Amazon Ubik, Link Nemira Ubik

2. Jocul lui Ender de Orson Scott Card  -doar prima parte
       Asemanatoare cu romanele de aventuri ale lui Jack London. Scrisa cu nerv si rapida. Din pacate continuarile tin mai mult de discutii despre etica/filozofie/strategie decit de actiune.

    Link wikipedia , Link amazon Ender's Game, link Nemira

3.Dune 1 2 de Frank Herbert
       Fara comentarii prea multe... Dune a deschis o noua epoca in ochii mei, obisnuiti cu Asimov
    Link wikipedia , amazon Dune, 40th Anniversary Edition (Dune Chronicles, Book 1)
link nemira

4.Odiseea navei space beagle de A. E. Van Vogt
    Problema lui Van Vogt este ca nu a reusit sa isi tina suflul ...dar sunt citeva romane in care a dat opere extraordinare. Ocarte dupa care s-a inspirat Alien - vedeti Corl...

    Link wikipedia , amazon The Voyage of the Space Beagle   , link corint

5. Domn al Luminii, de Roger Zelazny
         Amestecind in mod inteligent SF-ul cu teologia , o infruntare de proportii planetare intre budism , crestinism(partial) si panteonul indian - cu aplicatii SF ale armelor de distrugere zeiesti - o capodopera !

    Link wikipedia , amazon Lord of Light, nemira



Acum pentru Mr SmershIonut Bizau , alex brie  si toti care ma (mai) cititi si aveti un blog -tare as vrea sa va vad topurile personale intr-un domeniu -la alegere.
Lasati un link, va rog ... dupa ce ati scris pe blog, bine inteles...

Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2008/06/10/5+Carti+SF.aspx

Weblog post by 'admin' on '5 carti SF'

Categories:carti;proprii;top 5

Dilema veche si VIAŢA ÎN CARTIER

Stiam motto-ul  si mi-a placut dintotdeauna:
"Nu aş vrea să aparţin vreodată unui grup care m-ar accepta ca membru." - GROUCHO MARX


Citatele de Petre Tutea , in Note, stări, zile , sunt exceptionale:

„Sînt produsul a două cauze: hazardul şi voinţa mea de oţel. Inteligenţa e o anexă."

„Totul e convingător la creştini şi la Platon. În afară de nemurirea sufletului. Asta e drama vieţii mele."

Lucian Mindruta scrie de Oprescu versus Blaga in infruntarea de la Primaria Bucurestidpdv showbiz .Citit voi mai bine Showbiz sau no biz




Nu ma pot abtine sa dau tot citatul despre clujeni , cu dragoste , in Note politice de la noi (Sever VOINESCU)

"La Cluj, cu o zi înainte de locale, un amic localnic mă pune la curent cu situaţiunea: „La Cluj, totul este cît se poate de normal. Se bat PD-L şi PNL, iar PSD este într-o jenantă minoritate, neînsemnînd nimic din punct de vedere politic". Într-adevăr, într-un asemenea peisaj politic îţi vine să scrii numai despre cărţile pe care le iubeşti sau despre autorii pe care îi deteşti, cu acea detaşare paradisiacă izvorîtă din convingerea că lumea îşi vede liniştită de ale ei şi fără tine. Iubesc Clujul! Această împrejurare îmi produce o sănătoasă poftă de mîncare. Spre seară, mă opresc la o terasă întinsă cu generoasă eleganţă pe trotuarul lat. Cer meniul şi mi se aduce. Sînt uimit de varietatea oferită. Aleg ceva ce mi se pare şi spectaculos, şi clujean. Vine ospătarul şi comand. Îmi spune că nu are decît pui la grătar şi cartofi prăjiţi. Mă enervez, desigur sub impactul frustrării produse de suprimarea bruscă a perspectivei de a domoli sucurile gastrice furtunoase. „Atunci, de ce mi-aţi mai dat meniul?" – mă răstesc la băiat. „Pentru că mi l-aţi cerut" – vine răspunsul calm, ardelenesc şi logic. Plec înfuriat. Abia tîrziu, după ce am cinat copios în alt loc, îmi dau seama că ospătarul avea dreptate... La Cluj, totul e normal."



Un alt citat superb in Adela GRECEANU ,Expoziţia-vizuină

Un număr din 1988 al revistei Manuscriptum era deschis la o pagină semnată de M. Blecher, în care am citit: „Oamenii înnebunesc pentru că, după ce au făcut o nebunie, nu mai găsesc nici un gust înţelepciunii".




Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2008/06/10/Dilema+Veche+Si+VIA%c5%a2A+%c3%8eN+CARTIER.aspx

Weblog post by 'admin' on 'Dilema veche si VIAŢA ÎN CARTIER'

Categories:dilema;proprii

Thursday, May 29, 2008

dilema veche si Mai 68

"Oamenii se oprea, începeau să vorbească şi întrebau: <sîntem fericiţi?>. Mai '68 nu a fost o revoluţie - cînd a început din nou să se vîndă benzină, toată lumea a plecat în week-end - a fost un catharsis." JEAN-PIERRE LE GOFF, Liberation

Despre studiul religiilor in Note berlineze
"Există totuşi o minoritate de specialişti, care au serioase rezerve faţă de indiferenţa „ştiinţifică", deghizată, igienic, în „distanţă critică". Da – spun ei – nu trebuie să fii triunghi, pentru a fi un bun geometru. Dar e musai ca un bun geometru să nu se îndoiască de existenţa triunghiului. Zoologul care se ocupă de elefanţi trebuie să admită că elefanţii există, ba chiar, eventual, să-i găsească simpatici. Altfel, cercetarea sa capătă o dimensiune fantasmatică şi maniacală."

Lucian Mindruta a inceput sa scrie superb in Dreapta care ne-a tras pe stînga
"
Dreapta a condus Bucureştiul exact atîta vreme cît am fost mai indiviualişti decît disperaţi. Acum, chiar şi cel mai înrăit dintre partizanii laissez-faire vorbeşte în termenii stîngii: planificare, taxe de intrare, centralizare a traficului, investiţii în infrastructură, finanţate cu taxe pe business. Libertatea de a cumpăra maşini şi-a atins limita. Prescurtat: Libertatea şi-a atins limita."

Despre nepasarea constructorilor in alte parti ale lumii scrie Andrei Manolescu in Natura şi politica
"
Reprezentanţii organizaţiilor umanitare internaţionale au vorbit de transformarea unei catastrofe naturale într-una creată de cauze umane. Formula a fost folosită şi în China atunci cînd s-a constatat că la cutremur s-au dărîmat prea multe şcoli construite recent, în vreme ce clădiri mai vechi au rămas întregi."

Sloganurile din Mai 68  , in După 40 de ani
"Dumnezeu e mort, Marx e mort, dar eu mă simt al naibii de bine.

Sînt marxist de tipul Groucho. "


Cititi neaparat articolul lui Cristian Ghinea, Au fost de stînga, dar s-au tratat , intr-o forma mai buna ca niciodata:
"Pur şi simplu, dintotdeauna crezuse sincer că guvernul e corupt, afacerile înseamnă exploatare şi că oamenii sînt în general buni la suflet. S-a pomenit că asculta, ca întotdeauna, posturi de radio liberale, dar era tot mai nervos şi îi venea să strige: „ia mai tăceţi dracu' din gură!". De ce? Pentru că acolo totul este în neregulă. Iar viaţa reală i se părea mai bună decît auzea"



Cititi si articolul original aici
http://www.villagevoice.com/news/0811,why-i-am-no-longer-a-brain-dead-liberal,374064,1.html/full

Nu stiam ca tendintele dictatoriale sunt atit de vechi , dar am aflat in Oastea de lut
"
Cu peste două secole înainte de Hristos, numitul Shihuangdi, suveran local din perioada Regatelor Luptătoare, izbuteşte să unifice primul imperiu chinez. Dinastia fondată de el s-a născut din cea mai drastică operaţiune de tip damnatio memoriae (alegoric repovestită de Borges): suveranul a dispus arderea tuturor cărţilor păstrate vreodată, cu excepţia tratatelor de strategie şi medicină. A masacrat nobilimea rebelă. A executat vreo 400 de savanţi, care ar fi putut conserva, cumva, memoria altor vremuri. A creat o societate strict ierarhizată. A ridicat statul la rigoarea unei forme de viaţă colectivă rafinat-austere şi nemiloase. A introdus în istorie modelul imperiului bazat pe revoluţia culturală, din care aveau să se inspire, în secolul XX, Hitler, Stalin şi Mao."

Iar despre reclamele proaste, inclusiv cea de la CEC, in Pauză publicitară
"
Bun, înţeleg ideea că CEC-ul a fost doborît la pămînt (oare de asocierea cu FNI?), că acum s-a ridicat şi că ne promite să ne arate ce poate, dar care e legătura dintre Casa de Economii şi Consemnaţiuni şi bruta aia transpirată şi cu arcada spartă?"





Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2008/05/30/dilema+Veche+Si+Mai+68.aspx

Weblog post by 'admin' on 'dilema veche si Mai 68'

Categories:dilema;proprii

Monday, May 26, 2008

top 3 cele mai proaste sloganuri vazute

Locul 3: Pune Bucurestiul pe roate

       -daca ar fi fost pe bicicleta, poate ar fi mers
       - si, dupa ce il pui, unde il duci ?

Locul 2:  Eliberati Bucurestiul

       - de catre cine ?
       - nu cumva orice eliberator este alt cuceritor ?

Locul 1 : Ceea ce ei promit eu pot sa fac

          Ups... Eu as vrea sa fac doar ceea ce promit ... si nu totdeauna reusesc.
          Domnule Marian Petrache promit ca o sa imi faceti vila cu piscina si un castel in Spania si... mai las si pe altii sa promita ca mie imi ajunge deocamdata...

Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2008/05/27/top+3+Cele+Mai+Proaste+Sloganuri+Vazute.aspx

Weblog post by 'admin' on 'top 3 cele mai proaste sloganuri vazute'

Categories:proprii

Friday, May 23, 2008

traducere romana engleza

Una din problemele principale la scrierea emailurilor : traducerea din cuvintul romanesc in engleza...

Aflind ca Google stie acum sa traduca in Romana m-am hotarit sa il incerc - alaturi de alte traducatoare automate.

Fraza de tradus era simpla , prima lege a lui Murphy : Zambeste! Maine va fi mai rau!
Am gasit doar 1 site care mai face traduceri online de texte...

Iata rezultatele:

Google : Zambeste! Tomorrow will be worse!
                  
                        Comentariu  : nu are habar de conjugare, in schimb propozitia e corecta

Etranslator : He smiles! Tomorrow he shall be worse!
                  

                         Comentariu : Aproximativ corect, dar adaugarea subiectului este din topor...Iar propozitia devine incorecta



Dezamgit de rezultat, am incercat si dictionarele .
Din dictionare am incercat sa traduc "Zambeste", stiut fiind ca ceea ce cauti este de obicei timpul exact...

Iata rezultatele


  1. w1 : Cautarea nu generat nici un rezultat.

  2. Dictionar Roman Englez :Cuvântul Zambeste nu a fost găsit.

  3. ro-en : Nu a fost găsit niciun rezultat. În primul rând, verifică dacă ai scris corect.

  4. cautaindictionar : (imi spune care e cuvintul cautat si ma sfatuieste :Daca nu gasiti cuvantul cautat, lasati mesaj aici;

  5. dictionar-roman  : Nu a fost gasit nici un cuvint

  6. dictionaru  : Nu s-a gasit nici un rezultat!

  7. dictionar.rol.ro : zambeste :   nu exista

                   
             Comentariu : cel mai mic numar de reclame dintre toate paginile de dictionar

  8. dictionar  :
  9. Cautarea nu generat nici un rezultat

  10. engleza-online : Cuvintele vecine:  < zambaret     zambet >
                       Comentariu : super !

  11. dictionarultau  : Cuvantul nu exista in baza de date

Si aici am considerat cautarea incheiata, deoarece:   
  1. Sunt primele 10 dictionare la cautarea pe Google la dictionar  roman englez
  2.  m-am plictisit ...

Concluziile ?

    Merita incercat Google , apoi poti cauta cuvinte asemanatoare cu  engleza-online  pentru ceea ce nu a reusit Google ... si, daca nici asa nu merge, cu oricare din celelalte...

Voi ce folositi ?

Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2008/05/24/traducere+Romana+Engleza.aspx

Weblog post by 'admin' on 'traducere romana engleza'

Categories:proprii;dictionar;translator

Monday, May 19, 2008

dilema veche si O ANUMITĂ PARTE (TABLOIDĂ) A PRESEI

Ce este tabloidul ? Iata definitia succinta din Dilema:
Un ziar făcut de oameni care nu ştiu să scrie pentru oameni care nu ştiu să citească. LÉON ARÉGA

Tot articolul lui Andrei Plesu, despre Interesul propriu şi interesul public
merita citit ...

Despre amenintarea cu Foamea un articol succint

Andrei Manolescu reitereaza Rusoaica de Gib Mihaescu  dar intr-o perspectiva copilareasca

a.l.s este delicios in argumentul pentru tema Ia-ţi o viaţă!
"
Cînd vezi, mai nou, cîte astfel de „efracţii sexuale" au făcut prima pagină a ziarelor nu neapărat tabloide (diverse celebrităţi prinse cu chiloţii în vine în diferite poziţii & diverse situaţii), nu poţi să nu ajungi la concluzia că Sexul nu doar că vinde (cum se spune la rece), dar că vinde pentru că este subiectul cel mai apetisant. Toată lumea are parte de sex (cel puţin, să sperăm...), dar se pare că sexul altora este mai atrăgător."

Catalin Tolontan  scrie super despre Cişmigiu, tabloid de neuitat

Nu pot crede ca s-au ars carti de Thomas Mann, E.M. Remarque, Brecht s.a. - dar se pare ca asa e...Cum creşte iarba peste istorie




Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2008/05/19/dilema+Veche+Si+O+ANUMIT%c4%82+PARTE+TABLOID%c4%82+A+PRESEI.aspx

Weblog post by 'admin' on 'dilema veche si O ANUMITĂ PARTE (TABLOIDĂ) A PRESEI'

Categories:dilema;proprii

Tuesday, May 13, 2008

dilema veche si CUM CITEAM ÎN COMUNISM

Mi-a placut Întoarcerea românilor si optimismul ei moderat
"Cei care au locuit o perioadă în străinătate vin cu o altă imagine despre raportul dintre cetăţeni şi administraţie, despre modul în care trebuie să funcţioneze primăriile, prefecturile, ministerele etc., au constatat că, de cele mai multe ori, în Europa occidentală oamenii sînt politicoşi (chiar dacă e o „politeţe de faţadă", după cum se plîng unii, e preferabilă mitocăniei sincere pe care avem ocazia să o întîlnim la tot pasul în marile oraşe din România). Cei întorşi ar putea fi mai buni cetăţeni decît atunci cînd au plecat, arătînd astfel că societatea românească se europenizează mai repede decît elitele care o conduc."

A fost valabil si pentru mine...

Nu am fost de acord cu Sever VOINESCU  in Spiritul conservator în secolul XXI
"Puterea, astăzi, nu mai constă în numărul de F16 pe care o ţară le deţine şi nici măcar în faptul dacă deţine sau nu arma atomică."

Serios ? Dar invazia in Irak de ce a fost cauzata, cel putin dpdv oficial ?Nu cumva de detinerea armei atomice?
Dar in razboaiele curente - Rusia cu Cecenia, Afghanistanul , Serbia - ce a contat ? Nu cumva tot forta bruta ?
Transnistria cum s-ar fi creeat daca nu ar fi existat armata rusa ?
De acord ca nu conteaza in final numarul de F16 - dar la inceput da. Iar diplomatia de dupa tine seama de situatia curenta , nu de ceea ce a fost inainte de utilizarea fortei (vezi Transnistria )


Vintilă MIHĂILESCU spune exact despre cum citea(m) in comunism Cititorul cult
"Deviza implicită pe care o împărtăşeam, probabil, cu toţi ceilalţi cititori obişnuiţi era o parafrază de genul: sînt intelectual, nimic din ceea ce este cultură nu-mi poate fi străin!"


Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2008/05/14/dilema+Veche+Si+CUM+CITEAM+%c3%8eN+COMUNISM.aspx

Weblog post by 'admin' on 'dilema veche si CUM CITEAM ÎN COMUNISM'

Categories:dilema;proprii

Wednesday, May 07, 2008

dilema veche si VIAŢA ONLINE

Cred ca este prima oara cind nu sunt de acord cu Andrei Plesu.
In  Educaţia religioasă  spune ca
"Îmi e totuşi imposibil să înţeleg pe ce se bizuie alergia unora la ideea însăşi a unei educaţii religioase cuviincioase. Bine condusă, ea nu poate decît să consolideze educaţia pură şi simplă, să-i dea anvergură şi temei. Ce e rău şi urît în marile texte sacre ale lumii?"

Oh- nu e vorba de asta -ci e vorba ca se face la scoala. De ce nu se face la Biserica? Dupa mine Biserica ar trebui sa faca aceste cursuri ...

Din pacate, nu am citit manualele ... Dar daca intr-adevar fac un curs de istorie a religiilor - este OK sa se faca la scoala. Daca este insa un manual de convertire  la crestinism - sa se faca la Biserica...

Va invit sa cititi despre salariile primilor ministri in articolul lui Luca Niculescu , Cifrele Europei

Despre problemele imigratiei scrie la obiect Magdalena BOIANGIU in Şerifi, primari, miniştri

"Discuţia despre imigraţie nu lipseşte din nici o campanie electorală: ţările bogate vor să se apere de năvala săracilor lumii, ţările sărace vor să oprească invazia celor şi mai săraci, fugind din calea foametei şi a masacrelor. Nu globalizarea a creat această realitate, ea a făcut-o doar mai vizibilă"

Sever VOINESCU este nefericit in Irealitatea TV
"Mi se pare îngrozitor că, undeva într-un studio, cineva, anonim pentru mine şi complet ignorant faţă de nevoile mele, decide ce văd şi ce nu. Argumentul multiplicităţii canalelor şi al libertăţii mele capricioase de a zapa nu se poate susţine, din moment ce toate televiziunile sînt la fel. Emit acelaşi lucru, lucrează la fel, gîndesc la fel."

Din pacate , domnule Voinescu, argumentul se sustine : Nu aveti doar televiziuni din RO. Iar faptul ca la TVR Cultural nu au ajuns domnii Plesu si Liiceanu - ci doar la Realitatea - este un argument in favoarea Realitatii TV  si nu impotriva ei.
Pe de alta parte, sunt de acord cu dumneavoastra ca intreruperea a fost nepotrivita. Dar ma intreb : nu cumva la 90% din romani li s-ar parea OK ? Si nu cumva noi formam doar 10% ?

In acest context vine si remarca din articolul lui  Cezar PAUL-BĂDESCU , Televiziunea ne dă ceea ce sîntem
"Cînd te uiţi la cele mai multe emisiuni de la televizor, ai impresia că programele respective sînt făcute pentru retardaţi. De fapt, nu este numai o impresie: ele chiar sînt făcute pentru retardaţi."
si la sfirsit, intr-un cerc complet :
"Televiziunea ne dă ceea ce merităm, ceea ce noi înşine cerem. Ea nu e altceva decît o oglindă în care se reflectă propriile noastre chipuri. "

Am zimbit la necrologul din cu ochii-n 3,14  despre moartea catelului KUKI ...
La mine la bloc exista in avizier-ul in care se pune intretinerea poza unui catel care a murit anul trecut -si cu 5 rinduri care se termina cu "nu te vom uita niciodata" ...





Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2008/05/07/dilema+Veche+Si+VIA%c5%a2A+ONLINE.aspx

Weblog post by 'admin' on 'dilema veche si VIAŢA ONLINE'

Categories:dilema;proprii

Monday, May 05, 2008

Turism si email

Ca omul obisnuit cu "legarea" zilelor libere cu sarbatorile legate(1 mai +paste) ,mi-am luat concediu in perioada  28 aprilie - 4 mai.
Am incercat sa consult ofertele de turism - dar erau prea multe site-uri, prea multe cautari de facut.

Asa incit am decis sa scriu emailuri ...In total 20 de emailuri in care ceream o oferta pentru 4 persoane in perioada mentionata la o pensiune/hotel care sa fie la o distanta de 4-6 ore de mers cu masina de Bucuresti, sa aiba loc de joaca pentru copii si/sau activitati adiacente...

Acum as vrea sa ghiciti  : din 20 de agentii - cite au raspuns ?












...........Citeste mai jos................















Deci din 20 :


  • O singura agentie, jinfotours  mi-a raspuns rapid si la obiect , ( din pacate nu aveau decit de la data de 1 Mai)

  • Marshal Turism a avut un autoresponder in care imi confirma cererea, dupa care mi-a trimis un email in care continutul principal era : Va rugam sa ne contactati la adresa de email <nume> la marshal punct ro ...  Tare de tot - nu puteau sa isi trimita ei email ?  M-am conformat , am trimis email la adresa si am primit, in sfirsit, o oferta, dar care nu prea cadra cu ceea ce cerusem eu ...

  • Restul e tacere , dupa cum zicea Hamlet ...
Mi-am cautat si am dat de ceva multumitor la Cheia...

Concluzii ?
  1. Nu trimiteti emailuri la agentii de turism sa va dea oferte - nu folosesc la nimic...
  2. Cautati singuri ofertele pe net - e mult mai rapid ...
   

Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2008/05/05/Turism+Si+Email.aspx

Weblog post by 'admin' on 'Turism si email'

Categories:proprii

Sunday, May 04, 2008

dilema veche si TRĂIM ÎNTR-O SOCIETATE VIOLENTĂ?

Dupa parerea mea, raspunsul este un DA hotarit - chiar daca violenta s-a mutat de la nivelul fizic la cel verbal managerial.
Experienta proprie ?

Un manager (M) vine si spune "Am nevoie de o aplicatia care sa ... In cite zile poti sa o faci cu 2 oameni ? "

Ii spun : Evaluez aplicatia, vedem exact ce vrei, facem iteratii apoi....  si iti dau un termne...

M : A, nu, aplicatia este simpla .... Nu face decit listare / editare / stergere...si iti cer sa estimezi acum! Nu avem timp de analize...

EU : Ok - o saptamina minim - cu o marja de 1 zi ...Dar o sa te tin informat la progresele aplicatiei...

M: Nu , e prea mult ... Am gasit oameni care imi fac aceeasi aplicatie in PHP intr-o zi ... Tu de ce nu poti ?

EU : Super! Sa o faca acei oameni ... Noi mai avem si alte proiecte importante...

Concluzia ?
S-a intors intr-o zi inapoi, si nu am inceput proiectul pina nu am facut analiza. A durat 1 luna ...

Dar nu am uitat nici acum socul mental prin care am trecut cind mi-a spus ca altii pot face mai repede ...Ma vedeam deja un old boy care nu mai face fata ...

Revenind la Dilema veche :

În lume există doar două forţe, sabia şi spiritul. Pe termen lung, sabia e întotdeauna cucerită de spirit." NAPOLEON BONAPARTE

Am ris la citatul din Fellini despre intelectualii care gasesc mereu sensuri ascunse:

"Dacă spun că în filmul meu este un rinocer fiindcă specialiştii în domeniul mării m-au asigurat că în 1914 toate pacheboturile erau obligate să transporte cîte unul în cală, prietenii din presă îşi vor spune, pe drept cuvînt, că încerc fără prea mare succes s-o fac pe glumeţul; dacă spun, în schimb, că în burta navei, adică în fundul ei s-a cuibărit das Es, adică partea noastră de inconştient, de animal, care trăind în afara timpului şi spaţiului ne susţine totuşi existenţa, obligîndu-ne să coabităm necesar şi providenţial cu ea, remarc că unii sînt mai mulţumiţi cu un răspuns de acest gen; dar eu mă simt cam ridicol..."

No comment...

Luca Niculescu vorbeste despre politica externa a Europei :
Ca urmare, celebra frază ironică a lui Henry Kissinger din 1970: „Dacă vreau să vorbesc cu Europa, ce număr trebuie să formez?" – este încă de actualitate. Aproape 40 de ani mai tîrziu, Politica Externă Europeană nu are încă un număr de telefon.

Va amintiti des 100% ? O analiza buna de la Cezar PAUL-BĂDESCU  in Mărire şi decădere

Iar Peter Singer afirma ca Există progres moral

"Cuvintele au consecinţe, iar ceea ce o generaţie spune, dar nu crede cu adevărat ar putea fi crezut de următoarea generaţie şi e foarte posibil ca ea să acţioneze în acest spirit. Acceptarea publică a anumitor idei este ea în sine un semn de evoluţie, dar ceea ce contează într-adevăr este că afirmarea acestor idei furnizeză impulsul ce poate fi folosit pentru un progres concret. Din acest motiv, consider că putem să salutăm rezultatele acestor sondaje ca fiind pozitive şi să încercăm să acoperim distanţa care există încă între retorică şi realitate."


Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2008/05/04/dilema+Veche+Si+TR%c4%82IM+%c3%8eNTRO+SOCIETATE+VIOLENT%c4%82.aspx

Weblog post by 'admin' on 'dilema veche si TRĂIM ÎNTR-O SOCIETATE VIOLENTĂ?'

Categories:dilema;proprii

Tuesday, April 22, 2008

Dilema veche si CULTURA ŞTIINŢIFICĂ

Mircea VASILESCU in Vrem o Europă a fondurilor
"Chiar şi ştirile sînt confecţionate, în bună parte, din ce au zis politicienii, nu din ce au făcut"

Un articol excelent al lui Sever VOINESCU despre România hegeliană. Ce proiect!

din "Cultura ştiinţifică sau Castalia pe înţelesul tuturor"
"
Progresul, în acest caz, devine doar posibilitatea de a folosi tot soiul de instrumente tehnice, ale căror principii de funcţionare sînt pentru cei mai mulţi misterioase."

Mircea CĂRTĂRESCU il citeaza pe Wittgenstein in  O fîntînă în mare
"că nu există nimic miraculos în lume, că miraculos e doar faptul că lumea există"

Despre Astronomia în România :
" În România, meseria de astronom nu există în nomenclatorul meseriilor, există, în schimb, cea de astrolog."

Si ce se poate face? Cred ca exista posibilitatea ca astronomii sa faca o cerere sa fie adaugati in nomenclator ...Dar probabil ca asteapta sa fie recunoscuti ...





Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2008/04/22/Dilema+Veche+Si+CULTURA+%c5%9eTIIN%c5%a2IFIC%c4%82.aspx

Weblog post by 'admin' on 'Dilema veche si CULTURA ŞTIINŢIFICĂ'

Categories:dilema;proprii

Wednesday, April 16, 2008

si a fost ziua mea

In mare parte , OK.
Ce s-a intimplat ?
  1. Am fost impresionat de colegii care s-au gindit si mi-au dat un super flash disk usb de la corsair ...
  2. Am flanat pe strazi (O e la viena si copiii la tara...)si in librarii
  3. Din pacate, nu am reusit sa imi iau liber de la servici asa cum imi propun in fiecare an... fara succes

Si acum stau si incerc sa micsorez o imagine de Virtual PC ...




Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2008/04/16/si+A+Fost+Ziua+Mea.aspx

Weblog post by 'admin' on 'si a fost ziua mea'

Categories:proprii

Tuesday, April 15, 2008

Postul meu pentru un telefon

Ce telefon mobil am ? Am doua : un Nokia E 50 cu Symbian - si un Nokia mai amarit, propriu
Ce fac cu telefonul mobil ? Destule :
  1. Vorbesc la telefon
  2. Ascult radio
  3. Joc Doom
  4. Inregistrez idei care imi vin
  5. Fac poze la carti
  6. citesc emailuri de pe yahoo
  7. ascult muzica
  8. joc sah
  9. citesc carti in format Word / Text  (PDF nu stie Word wrap...)
  10. Postez pe twitter
  11. Caut numere de telefon de la restaurante pe net
In plus am schitat acest post pentru concursul de pe go4it.ro .
Ce telefon mi-as dori ? Unul cu symbian al meu ... de pilda cel pus la concurs de go4it.ro

Oricum, ceea ce ma intreb este ce parte de SEO mi se intoarce de pe pagina concursului ... Mare ? Mica ? Cum se evalueaza ?


Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2008/04/15/Postul+Meu+Pentru+Un+Telefon.aspx

Weblog post by 'admin' on 'Postul meu pentru un telefon'

Categories:proprii;telefon

Sunday, April 13, 2008

dilema veche si ALEGERI LOCALE

Ca de obicei, motto-ul :
"Democraţia este numele pe care îl dăm poporului de fiecare dată cînd avem nevoie de el." - GASTON ARMAND DE CAILLAVET

De citit neaparat Diverse  a lui Andrei Plesu , precum si despre unanimitatile parlamentarilor in Şoarecele penal şi pisica procedurală

Ma intreb daca Lucian MÎNDRUŢĂ  inventeaza sau nu :

"Acum cîteva săptămîni, oamenii de ştiinţă israelieni au publicat o cercetare din care reiese că există o genă a lipsei de scrupule. Existenţa ei a fost determinată pe un lot de oameni obişnuiţi, supuşi unor jocuri cu tentă economică, în care ei erau obligaţi să ia decizii care îi afectau pe ceilalţi, însă îi îmbogăţeau pe ei. Între cei care au luat banul (sau puterea) şi i-au lăsat pe ceilalţi să flămînzească s-a descoperit că există o genă comună."

Chiar asa, e chestie de gena  ?

Iar Magdalena Boiangiu exagereaza  in Isterie rasistă
"Comentatorii campaniei electorale din SUA văd în victoriile senatorului de culoare Barack Obama dovada rezolvării problemei rasiale, care a marcat istoria ţării. Că este sau nu aşa se va vedea numai dacă Obama obţine candidatura Partidului Democrat şi dacă, în etapa finală, va avea mai multe voturi decît republicanul John McCain."

Nu cred ca e adevarat ... nu daca cistiga Obama inseamna ca problema rasiala s-a rezolvat si nici daca pierde inseamna ca nu s-a rezolvat ... Este o problema de atittudine generala, nu de alegeri


Despre management cu Gînduri despre Karajan
"O orchestră se ridică singură. Ca dirijor, tot ce trebuie să faci este să o pui pe direcţia bună"

Un citat foarte bun din Popper in Aleşii locali sînt ai noştri
"Karl Popper ne învăţa că la întrebarea „cine ar trebui să ne conducă?" nu ar trebui să dăm răspunsuri de genul „liberalii", „socialiştii", „comuniştii", „naţionaliştii" etc. În locul acestor răspunsuri, Popper propunea o altă întrebare care schimbă unghiul de vedere, şi anume, „cum putem crea un sistem prin care cei merituoşi şi integri să ajungă la putere?". Doar dacă aceşti oameni ajung să conducă, doar aşa putem spera la mai bine."


Gabriel GIURGIU  analizeaza circulatia din Londra vedeti  Primari europeni, să ne trăiască!






Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2008/04/14/dilema+Veche+Si+ALEGERI+LOCALE.aspx

Weblog post by 'admin' on 'dilema veche si ALEGERI LOCALE'

Categories:dilema;proprii

Sunday, April 06, 2008

dilema veche si ŞI NOI AM FOST PIONIERI

Despre mine in comunism , pe scurt:

  1.  Nu am reusit sa inteleg cum, de la premiul 1 anuntat in cls a 8-a, am ajuns la mentiune ...
  2. Ma abonasem la Biblioteca Franceza - si era anunt la liceu (I.L. Caragiale) - "cine e abonat la o bilbioteca straina sa anunte conducerea - altfel exmatriculare" . M-am dus la directoare -care m-a dat afara urlind "cum de am neobrazarea sa o anunt asa ceva"
  3. Cozile la carne, oua si altele - acolo mi-am format cultura generala
  4. Citind SF-uri la greu, imi inchipuiam ca in anul 2000 o sa ajung pe luna...Nu am ajuns nici in 2008 - si deocamdata cheltuielile sunt prohibitive
  5. Practica agricola in primul an de facultate la Cochirleni - super!
  6. Desenele animate de 15 minute - si totdeauna m-am intrebat ce urma dupa ce Shere Khna spunea "Bravo"!

Lucian MÎNDRUŢĂ  a ajuns la un vivel de trai pe care il invidiam, in 97, cind munceam in IT pentru italieni :

"Acum cîteva zile am planificat vacanţa cu băiatul meu cel mare, pe harta Europei. Ne-am uitat la ţări şi ne-am întrebat în care să mergem"


Cristian Ghinea este cinic in Non-violenţa nu (te) prea ajută
"
Dacă Dalai Lama ar fi renunţat acum la bombe, ar fi fost salutat ca erou mondial. Problema lui este că nu s-a apucat niciodată să pună respectivele bombe."


Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2008/04/07/dilema+Veche+Si+%c5%9eI+NOI+AM+FOST+PIONIERI.aspx

Weblog post by 'admin' on 'dilema veche si ŞI NOI AM FOST PIONIERI'

Categories:dilema;proprii

Tuesday, April 01, 2008

dilema veche si STAREA BIBLIOTECILOR

Motto-ul e inicitant, deoarece provine de la un autor favorit:
"Rolul cel mai important al bibliotecii este de a favoriza descoperirea acelor cărţi de a căror existenţă nu ştiai, dar a căror importanţă se dovedeşte pînă la urmă a fi capitală". - UMBERTO ECO

In   NATO Euforia Luca Niculescu radiografiaza precis:
"Reţeta de succes ar fi următoarea: la fel ca la sommet-ul francofoniei de acum un an şi jumătate, cînd se organizează un eveniment major în România, trebuie să vorbeşti despre chestiunile colatarele, dar să eviţi problema de fond."
si comenteaza un pic ironic

"Orice dezbatere din presă trebuie să conţină însă şi întrebarea: „Ce va cîştiga România de pe urma summit-ului?". Nu ştiu ce va obţine România (dacă te uiţi la Letonia, care a găzduit reuniunea de acum doi ani, vezi că nu a devenit o nouă stea pe firmamentul politicii internaţionale), în schimb, sînt unii români care vor avea de cîştigat: e vorba de patronii de hoteluri şi restaurante, care vor fi ocupaţi pînă peste poate şi de cei care pleacă în vacanţă din Bucureşti pentru cîteva zile. Să sperăm că vor avea vreme frumoasă."

Magdalena Boiangiu este , ca de obicei, caustica in privinta viitorului, in Dacă povestea asta v-a plăcut...

"Unul dintre cei proaspăt aleşi în Parlamentul Saxoniei Inferioare a afirmat la un post de televiziune că Stasi a luptat cu succes împotriva «forţelor reacţionare» şi că Zidul Berlinului nu a fost construit ca să oprească hemoragia spre Vest a locuitorilor din Est, ci pentru a-i ţine pe occidentali departe de Germania de Est. După aceste afirmaţii a fost nevoit să demisioneze" (Washington Post). Mai trăiesc încă oamenii care ştiu cum a fost cu Zidul. Dar e limpede cum va arăta propaganda comunistă peste zece-douăzeci de ani."

Interesanta cartea Viata si faptele lui Ilie Cazane ,  comentata de Marius Chivu in Anchetă despre suflet , dar de ce seamana atit de bine cu G.G.Marquez , Un veac de singuratate?

Un articol superb, dar care incepe greoi al lui Radu Cosasu, Religia relei-credinţe. Merita citit!

Cristian Ghinea despre Bucătarul chinez inamovibil
"Fang Ning, analist politic la Academia Chineză de Ştiinţe Sociale, spune că oricum publicul din democraţiile clasice nu prea îşi controlează conducătorii, doar îi schimbă din cînd în cînd. Conducătorii care vor totuşi să consulte poporul organizează referendumuri, sondaje sau aşa-numitele „jurii cetăţeneşti". Aşa că, spune Ning, poporul în Vest este un fel de client de restaurant cu meniu fix, care poate să aleagă cine este bucătarul, dar nu poate să aleagă ce fel de mîncare va degusta. De cealaltă parte, în democraţia chinezească, clienţii restaurantului au parte mereu de acelaşi bucătar – Partidul Comunist –, dar felurile de mîncare, respectiv politicile, pot fi alese din meniu. [...]Date fiind ultimele evenimente, îmi imaginez răutăcios un grup de tibetani strînşi la întîmplare de pe străzi, puşi să discute cu nişte experţi în tortură şi apoi rugaţi politicos să voteze ce metodă preferă."

Si, in sfirsit, despre conducere ,in Viitorul preşedinte american :
"Psihologii au descoperit că un lider prea categoric înrăutăţeşte relaţiile cu cei din jur, dar prea puţină hotărîre limitează posibilitatea de atingere a unui scop. În cuvintele managerului Jeff Immelt: „Cînd conduci General Electric, e nevoie să zici cam de 7-12 ori pe an «faci exact cum îţi spun». Dacă spui de 18 ori, te părăsesc oamenii cei mai competenţi. Dacă spui doar de trei ori, compania se prăbuşeşte"."

Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2008/04/01/dilema+Veche+Si+STAREA+BIBLIOTECILOR.aspx

Weblog post by 'admin' on 'dilema veche si STAREA BIBLIOTECILOR '

Categories:dilema;proprii

Monday, March 31, 2008

Citate din Saptamina financiara

Doua citate tari din "Saptamina financiara"

Cristoiu :
"Din 1968, de când fac presă, am învăţat că, atunci când mă înjură cineva, îl înjur si eu!"

Groaznica idee... Parca Gandhi spune ca "ochi pentru ochi" inseamna ca am orbi cu totii...


Ionut Balan, Florin Rusu scriu despre salariul minim si invatamint

"Prevederile privind salariul minim îl condiţionează pe tânărul absolvent lipsit de experienţă ca, indiferent cât de mult ar dori să primească o slujbă cu un salariu sub nivelul minim,(sublinierea mea, Andrei Ignat) să nu poată avea acces la un loc de muncă."

Nimic de zis , poate doar sa le doresc celor doi sa aiba copii care sa isi doreasca mult
"o slujbă cu un salariu sub nivelul minim"



Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2008/03/31/Citate+Din+Saptamina+Financiara.aspx

Weblog post by 'admin' on 'Citate din Saptamina financiara'

Categories:proprii;ziare

Friday, March 28, 2008

Reclama la Opel – groaznica!

Groaznica reclama la Opel. Se intinde pe aproape tot ecranul, si ,daca nu esti atent , crezi ca ai ajuns pe pagina lor... nu pe pagina pe care o cautai.

O reclama care poate ca isi atinge scopul – dar in schimb te enerveaza pentru atita nesimtire de a ocupa pagina, la o rezolutie de 1024x768

Ar fi potrivita la o pagina in care textul sa fie de 1 pixel si reclama restul ...

Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2008/03/29/Reclama+La+Opel+Groaznica.aspx

Weblog post by 'admin' on 'Reclama la Opel – groaznica!'

Categories:proprii;reclame

Wednesday, March 26, 2008

dilema veche si FRICĂ, TEAMĂ, FOBIE

"Frica blochează înţelegerea inteligentă a vieţii." - JIDDU KRISHNAMURTI

Acum, de ce viata ar trebui totdeauna inteleasa inteligent- si nu simtita - e discutabil... Dar suna bine!

Andrei PLEŞU in  Recitiri citeaza superb:
"Alan Watts (Înţelepciunea nesiguranţei, 1951): „Am fost fascinat întotdeauna de legea efortului răsturnat. Uneori o numesc «legea inversului». Cînd încerci să te menţii la suprafaţa apei, te scufunzi; dar cînd încerci să te scufunzi, pluteşti. Cînd ţii aerul în piept, te sufoci – ceea ce îmi aminteşte imediat de o vorbă veche şi neglijată: cine vrea să-şi salveze sufletul, şi-l va pierde..."


Luca NICULESCU | preia titlul unui film  in Unde vom fi poimîine? si face o analiza rapida a Romaniei, cu concluzia:
"Altfel, peste 20 de ani, România riscă să fie o ţară cu diferenţe mari între bogaţi şi săraci, cu o economie secătuită de resurse, cu spaţii deşertificate şi un popor îmbătrînit."

Despre pericolele jurnalismului prapastios scrie Iulian COMANESCU  in  Văduva neagră, medicamentele şi Apocalipsa
"Sau, cum spunea un alt politician american, Newt Gingrich: „Dacă Thomas Edison ar fi inventat azi becul electric, Dan Rather ar spune, la CBS, că piaţa producătorilor de lumînări e ameninţată"."
Imi aduce aminte de un alt adversar al protectionismului si taxelor care propunea, in deridere, o taxa asupra soarelui pentrua  proteja industria de luminari...

In Angoasa, motor al progresului un citat care ma reprezinta:

"vă amintiţi cum s-a întîmplat ca, aproape dintr-odată, să ne trezim că nu mai sîntem chiar copii şi că am devenit adolescenţi? Apoi că trebuie să mergem în fiecare zi la muncă? Că mai şi apare un copil care ne zice, „mamă" sau „tată", nouă, celor care parcă mai ieri eram copii? Sincer, pe lîngă efortul de a ne adapta la schimbarea asta, trecerea de la socialism la capitalism sau de la maşina de scris la iPod e chiar o „joacă de copii"."


Si inca un efort - adaptarea la disparitia parintilor...


Cititi neaparat Principiul dormitorului scris de Vintilă MIHĂILESCU cu verva lui obisnuita... Un articol minunat!

Cristian GHINEA continua din Londra, Speakers Corner , Privilegiul de a nu fi ofensat
"Şi are aceeaşi problemă ca toţi relativiştii: nu ştie cînd să se oprească. "

Super adevarat... in privinta mea...



Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2008/03/27/dilema+Veche+Si+FRIC%c4%82+TEAM%c4%82+FOBIE.aspx

Weblog post by 'admin' on 'dilema veche si FRICĂ, TEAMĂ, FOBIE'

Categories:dilema;proprii

Monday, March 17, 2008

Dilema veche si ŢARĂ, CAUT LOCUITORI

Ca de obicei, motto-ul impresionant : "Forţa unei naţiuni nu se măsoară în cifra populaţiei sale, ci în valoare elitelor sale." - GUSTAVE LE BON

Dar cine se mai uita la elite in RO ?

Intrebari (si raspunsuri) potrivite in Cîteva nedumeriri

Magdalena Boiangiu ma socheaza in Scuze
"E greu de crezut că se va găsi cineva atît de naiv încît să creadă în sinceritatea scuzelor. Dar în această situaţie, la fel ca şi în altele asemănătoare, ipocrizia joacă un rol pozitiv contribuind la decenţa dialogului politic, chiar cînd miza jocului e imensă."

Chiar asa ?

Si tot ea imi place in Victoria lui Zapatero:
"
Deşi rata creşterii este mai mare decît în toate ţările UE, e mai mică decît a fost, iar în cabina de vot alegătorii nu se compară cu oamenii săraci din ţări îndepărtate, ci cu oamenii bogaţi din oraşul lor."

Merita citite toate articolele din tema  , dar , pentru darimarea iluziilor legate de pensie, cititi Liviu VOINEA Criza demografică şi banii de pensii
In afara de jocul la Bursa, nu stiu care ar fi solutia....

Cristian GHINEA  chiar a fost in Speaker's Corner la vreme de discutii - eu am trecut doar intr-o dimineata ...





Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2008/03/18/Dilema+Veche+Si+%c5%a2AR%c4%82+CAUT+LOCUITORI.aspx

Weblog post by 'admin' on 'Dilema veche si ŢARĂ, CAUT LOCUITORI'

Categories:dilema;proprii

Sunday, March 16, 2008

in sfirsit

Am reusit sa termin doom2, asa ca ma pot apuca de munca...
Dar imi trebuie energie psihica...

Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2008/03/16/in+Sfirsit.aspx

Weblog post by 'admin' on 'in sfirsit'

Categories:proprii

Monday, March 10, 2008

Dilema vecehe si Radio Europa Libera


Lucian MÎNDRUŢĂ Decreţeii la putere!

"Decreţeii sînt în stare de ticăloşii mai mari decît media cetăţenilor, tocmai pentru că presiunea ălorlalţi ne-a făcut de mici competitivi. În liceu, clasele ajungeau pînă la R"

In liceul Caragiale din Bucuresti ajungea pina la T – si se intra cu 2.14. Nu cred ca era competitivitate intre ei si mine , de la mate fizica , pe locurile de la facultate, de pilda...

Si mi-a placut mult:

"Laşitatea e ca şi salteaua-minune: se mulează pe corp şi odihneşte minunat. Problema e unde te trezeşti."

Luca NICULESCU in Soluţia Predoiu e succint:

"Ca urmare, Cătălin Predoiu va trebui să clarifice complicatele raporturi dintre instituţiile care se ocupă de Justiţie, să convingă Parlamentul să voteze legile esenţiale, să reziste inevitabilelor atacuri din anul electoral şi să creeze o atmosferă de încredere. Misiune posibilă?"

Mie imi pare cam imposibila ... dar vom vedea...

Mădălina ŞCHIOPU in Despre Europa liberă, ca în Poiana lui Iocan

"La plecare, aud încă în spatele meu cuvintele obsedante: Ceauşescu, Securitate, partid, hoţi, patrioţi. Aceiaşi demoni pe care nu i-am exorcizat încă."

Care generatia ? Generatia Pro ? Generatia Ipod ?

Un articol bine documentat Tudor Călin ZAROJANU Ce nu se face, dar se face

"Mă opresc aici, nu însă înainte de a mă întreba: ce ziare ori reviste străine citesc oamenii ăştia?(cei care concep stirile, nota mea, A.I.) La ce televiziuni se uită? Unde în lumea asta au văzut ei ca un jurnal TV să dea ştiri despre accidente rutiere curente, despre vecini care se ceartă, despre schiorii amatori care schiază amator sau despre elevii care au copiat la şcoală!?

Nu văd decît un singur răspuns posibil: nu citesc nimic şi nu se uită la nimic."

Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2008/03/11/Dilema+Vecehe+Si+Radio+Europa+Libera.aspx

Weblog post by 'admin' on 'Dilema vecehe si Radio Europa Libera'

Categories:dilema;proprii

Friday, March 07, 2008

Addins for Firefox

Ce add-in-uri de firefox folosesc


Nume addin Mozilla

Detalii

&nbsp;Copy Plain Text 0.3.3

&nbsp;

&nbsp;

&nbsp;&nbsp; &nbsp;http://mozmonkey.com/

&nbsp;De copiat doar text

&nbsp;&nbsp; &nbsp;Firefox 0.7

&nbsp;

&nbsp;&nbsp; &nbsp;Copies text without formatting

&nbsp;DOM Inspector 1.8.1.12

&nbsp;

&nbsp;

&nbsp;&nbsp; &nbsp;http://www.mozilla.org/projects/inspector/

&nbsp;

&nbsp;&nbsp; &nbsp;Firefox 2.0.0.12

&nbsp;

&nbsp;&nbsp; &nbsp;Inspects the structure and properties of a window and its contents.

&nbsp;Download Statusbar 0.9.6

&nbsp;

&nbsp;

&nbsp;&nbsp; &nbsp;http://downloadstatusbar.mozdev.org/

&nbsp;Ca sa vezi download-urile

&nbsp;&nbsp; &nbsp;Firefox 2.0

&nbsp;

&nbsp;&nbsp; &nbsp;View and manage downloads from a tidy statusbar

&nbsp;Extension List Dumper 1.13.0

&nbsp;

&nbsp;

&nbsp;&nbsp; &nbsp;http://sogame.awardspace.com/

Ca sa obtii aceasta lista – Tools=&gt; addons=&gt; Dump list

&nbsp;&nbsp; &nbsp;Firefox 1.5

&nbsp;

&nbsp;&nbsp; &nbsp;Dumps a list of the installed extensions.

&nbsp;FFClickOnce 0.6

&nbsp;

&nbsp;

&nbsp;&nbsp; &nbsp;http://www.softwarepunk.com/ffclickonce/

Pentru instalare Click Once

&nbsp;&nbsp; &nbsp;Firefox 1.5

&nbsp;

&nbsp;&nbsp; &nbsp;Allows Firefox to run .NET ClickOnce applications.

&nbsp;Firebug 1.05

&nbsp;

&nbsp;

&nbsp;&nbsp; &nbsp;http://www.getfirebug.com/

Pentru web development

&nbsp;&nbsp; &nbsp;Firefox 1.5

&nbsp;

&nbsp;&nbsp; &nbsp;Web Development Evolved

&nbsp;Forecastfox 0.9.6

&nbsp;

&nbsp;

&nbsp;&nbsp; &nbsp;http://forecastfox.mozdev.org/

Pentru vremea din Bucuresti

&nbsp;&nbsp; &nbsp;Firefox 1.5

&nbsp;

&nbsp;&nbsp; &nbsp;Get international weather forecasts and display it in any toolbar or statusbar with this highly customizable extension.

&nbsp;Google Browser Sync 1.3.20070523.0

&nbsp;

&nbsp;

&nbsp;&nbsp; &nbsp;http://www.google.com/tools/firefox/browsersync/

Pentru sincronizare de Bookmarks

&nbsp;&nbsp; &nbsp;Firefox 1.5.0

&nbsp;

&nbsp;&nbsp; &nbsp;Synchronize settings between browsers

&nbsp;Google Notebook 1.0.0.19

&nbsp;

&nbsp;

&nbsp;&nbsp; &nbsp;http://www.google.com/notebook

Pentru note rapide, folositi clip

&nbsp;&nbsp; &nbsp;Firefox 1.5

&nbsp;

&nbsp;&nbsp; &nbsp;Allows notetaking while browsing

&nbsp;ScribeFire 1.4.6

&nbsp;

&nbsp;

&nbsp;&nbsp; &nbsp;http://www.scribefire.com/

Pentru postat pe blog (merge cu multe blog-uri, inclusive cu dasblog)

&nbsp;&nbsp; &nbsp;Firefox 1.5

&nbsp;

&nbsp;&nbsp; &nbsp;A full featured blog editor that integrates with your browser and lets you easily post to your blog.

&nbsp;StumbleUpon 3.16

&nbsp;

&nbsp;

&nbsp;&nbsp; &nbsp;http://www.stumbleupon.com/

Pentru site-uri

&nbsp;&nbsp; &nbsp;Firefox 1.0

&nbsp;

&nbsp;&nbsp; &nbsp;StumbleUpon Toolbar

&nbsp;TinyUrl Creator 1.0.4

&nbsp;

&nbsp;

&nbsp;&nbsp; &nbsp;http://mozmonkey.com/

Pentru url-uri mici

&nbsp;&nbsp; &nbsp;Firefox 1.5

&nbsp;

&nbsp;&nbsp; &nbsp;Convenient tool to create small url redirects from longer ones.

&nbsp;Web Developer 1.1.4

&nbsp;

&nbsp;

&nbsp;&nbsp; &nbsp;http://chrispederick.com/work/webdeveloper

&nbsp;

Pentru dezvoltare web

&nbsp;&nbsp; &nbsp;Firefox 1.0

&nbsp;

&nbsp;&nbsp; &nbsp;Adds a menu and a toolbar with various web developer tools.

&nbsp;Acest post a fost postat cu ajutorul ScribeFire

Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2008/03/07/Addins+For+Firefox.aspx

Weblog post by 'admin' on 'Addins for Firefox'

Categories:addin;programare;proprii;usual tools