Sunday, June 15, 2008

dilema veche si LUX ŞI HIGHLIFE

"Luxul este acel superfluu care aduce visul în viaţa cotidiană" ISABELLA ROSSELLINI

Lucian Mindruta ii face un elogiu lui Brucan in Dosarul Brutus ... un pic fals ,as zice eu :

"Un evreu care a dat o probă (scurtă) de demnitate daco-romană, acolo unde românii au ales să pozeze pe Coloana a cincea a Împăratului Nicolae, în calitate de vivandiere, oaste, trupă de dans şi popor."
Si un pic cinic, bine spus, dar , dupa parerea mea, tot fals:
"E de fapt ultima lui profeţie: libertatea e o sumă de trădări. "

Si apropo : Daca Brucan este Brutus, cine este Iulius Cezar ?

Magdalena Boiangiu, fermecatoare in Educaţia contează

„Dacă reuşeşti să pari un om obişnuit şi să-l faci pe contracandidatul tău să pară din altă lume, ai cîştigat alegerile" – afirmă Richard Shenkman, profesor de ştiinţe politice; „dacă poporului american i se dă posibilitatea să opteze între mit şi realitate, aproape întotdeauna va alege mitul".

Si iar :

"Interesant e că toţi cei care se ocupă de raportul între elite şi candidaţi consideră că apartenenţa la elite este dată – în această ordine – de educaţie, bogăţie şi privilegii."

Mda... educatie ?
Daca citim "Miliardarii. Tipuri şi caractere"   al Madalinei Schiopu nu prea vedem unde se integreaza educatia... Si ea mai face o alta deosebire percutanta:
"În capitalismul lor, competiţia comercială se converteşte în bunuri, individualismul concurenţial se transformă în beneficiu comun. Noi ne aflăm încă în era afacerilor fără marfă."

Mi-a placut articolul despre Consumul exclusivist , mai exact alaturarea:
" "Claus Porto", cu nişte ambalaje foarte speciale, vintage, dar foarte moderne; „Nasomatto", tari şi dure, care au avut mare succes aici; o grupă de nonconformişti, avangardişti, Comme des Garçons, care nu privesc parfumeria tradiţională, ci spun că fac antiparfumuri şi pun miros de cerneală sau de rufe care se usucă-n vînt, cu acorduri de secreţii ale corpului;"
si
" E nevoie de o anumită educaţie ca să poţi aprecia asemenea produse"

Aha...

Despre casele de la Baneasa in Opulenţă şi mizerie: bară la bară
"
„De cînd ne-am mutat, adică de vreo doi ani, nu există zi să nu pice curentul sau să nu fluctueze, ceea ce ne strică aparatura electrică." Iar aici electricitatea e sfîntă. Apa, căldura, totul funcţionează pe bază de centrală electrică. Cînd pică aşadar curentul, se opresc apa, căldura şi „aragazul", mulţi folosind cuptoare electrice."

Cezar PAUL-BĂDESCU  este optimist in Declinul Epocii Lazarov
"Emisiunile lui Valeriu Lazarov mă duc cu gîndul la autobuzele acelea verzi, care au fost băgate în anii '90 pe liniile expres din Bucureşti. Erau aduse din Franţa, unde fuseseră date la casat. Ei bine, deşi aruncate la gunoi în lumea civilizată, autobuzele respective îşi făceau destul de bine treaba la noi. Se opinteau din greu, scoteau mult fum, dar erau ceva mai bune decît rablele pe care le moşteniserăm din vremea comunistă. Second hand-urile (haine, electronice, autovehicule etc.) erau la mare căutare în România de atunci şi noi ne socoteam fericiţi dacă prindeam ceva resturi de la masa bogaţilor.[...]Între timp, şi în cazul transportului în comun, oamenii s-au învăţat cu autobuze noi şi moderne şi ar strîmba din nas dacă ar fi puşi să se mai urce în vehiculele date la casat în alte părţi."

Dar de ce stirile par inca o combinatie intre "politia in actiune" si "cronica soselelor"?







Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2008/06/16/dilema+Veche+Si+LUX+%c5%9eI+HIGHLIFE.aspx

Weblog post by 'admin' on 'dilema veche si LUX ŞI HIGHLIFE'

Categories:dilema;proprii

No comments: