Despre studiul religiilor in Note berlineze
"Există totuşi o minoritate de specialişti, care au serioase rezerve faţă de indiferenţa „ştiinţifică", deghizată, igienic, în „distanţă critică". Da – spun ei – nu trebuie să fii triunghi, pentru a fi un bun geometru. Dar e musai ca un bun geometru să nu se îndoiască de existenţa triunghiului. Zoologul care se ocupă de elefanţi trebuie să admită că elefanţii există, ba chiar, eventual, să-i găsească simpatici. Altfel, cercetarea sa capătă o dimensiune fantasmatică şi maniacală."
Lucian Mindruta a inceput sa scrie superb in Dreapta care ne-a tras pe stînga
"Dreapta a condus Bucureştiul exact atîta vreme cît am fost mai indiviualişti decît disperaţi. Acum, chiar şi cel mai înrăit dintre partizanii laissez-faire vorbeşte în termenii stîngii: planificare, taxe de intrare, centralizare a traficului, investiţii în infrastructură, finanţate cu taxe pe business. Libertatea de a cumpăra maşini şi-a atins limita. Prescurtat: Libertatea şi-a atins limita."
Despre nepasarea constructorilor in alte parti ale lumii scrie Andrei Manolescu in Natura şi politica
"Reprezentanţii organizaţiilor umanitare internaţionale au vorbit de transformarea unei catastrofe naturale într-una creată de cauze umane. Formula a fost folosită şi în China atunci cînd s-a constatat că la cutremur s-au dărîmat prea multe şcoli construite recent, în vreme ce clădiri mai vechi au rămas întregi."
Sloganurile din Mai 68 , in După 40 de ani
"Dumnezeu e mort, Marx e mort, dar eu mă simt al naibii de bine.
Sînt marxist de tipul Groucho. "
Cititi neaparat articolul lui Cristian Ghinea, Au fost de stînga, dar s-au tratat , intr-o forma mai buna ca niciodata:
"Pur şi simplu, dintotdeauna crezuse sincer că guvernul e corupt, afacerile înseamnă exploatare şi că oamenii sînt în general buni la suflet. S-a pomenit că asculta, ca întotdeauna, posturi de radio liberale, dar era tot mai nervos şi îi venea să strige: „ia mai tăceţi dracu' din gură!". De ce? Pentru că acolo totul este în neregulă. Iar viaţa reală i se părea mai bună decît auzea"
Cititi si articolul original aici
http://www.villagevoice.com/news/0811,why-i-am-no-longer-a-brain-dead-liberal,374064,1.html/full
Nu stiam ca tendintele dictatoriale sunt atit de vechi , dar am aflat in Oastea de lut
"Cu peste două secole înainte de Hristos, numitul Shihuangdi, suveran local din perioada Regatelor Luptătoare, izbuteşte să unifice primul imperiu chinez. Dinastia fondată de el s-a născut din cea mai drastică operaţiune de tip damnatio memoriae (alegoric repovestită de Borges): suveranul a dispus arderea tuturor cărţilor păstrate vreodată, cu excepţia tratatelor de strategie şi medicină. A masacrat nobilimea rebelă. A executat vreo 400 de savanţi, care ar fi putut conserva, cumva, memoria altor vremuri. A creat o societate strict ierarhizată. A ridicat statul la rigoarea unei forme de viaţă colectivă rafinat-austere şi nemiloase. A introdus în istorie modelul imperiului bazat pe revoluţia culturală, din care aveau să se inspire, în secolul XX, Hitler, Stalin şi Mao."
Iar despre reclamele proaste, inclusiv cea de la CEC, in Pauză publicitară
"Bun, înţeleg ideea că CEC-ul a fost doborît la pămînt (oare de asocierea cu FNI?), că acum s-a ridicat şi că ne promite să ne arate ce poate, dar care e legătura dintre Casa de Economii şi Consemnaţiuni şi bruta aia transpirată şi cu arcada spartă?"
Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2008/05/30/dilema+Veche+Si+Mai+68.aspx
Weblog post by 'admin' on 'dilema veche si Mai 68'
Categories:dilema;proprii