Monday, July 14, 2008

dilema veche si FERICIREA

Ce tema ar putea fi mai interesanta ?
Desi, cum scrie M.C. in La purtător
"Fericirea e o idee supraevaluată şi suprainterpretată"

Si tot el despre fericirea proprie:
"Cred că fericirea ţine de retorica interioară a fiecăruia în parte şi mai cred că nu e nevoie să pleci în căutarea a nimic din ceea ce n-ai găsit deja. O după-amiază cu Pink Floyd, rîsul cu prietenii, amintirile din copilărie, dragostea şi paharele de Shiraz, cărţile preferate citite în pat, serile cu film, plaja la asfinţit, crema de zahăr ars, măslinele... Sînt fericit în fiecare zi sau nu sînt deloc. Nu ştiu cum sînt alţii şi puţin îmi pasă."

Mda...individualismul romanului se vede in "puţin îmi pasă" . Mie imi pasa -probabil  ca e un pic de voyeurism ...
La mine fericirea ? O joaca cu copii, o problema frumoasa pe care s-o rezolv dupa masa, un servici OK( sau , mai bine zis, bani destul obtinuti cu placere...), o sotie care sa imi fie alaturi ,carti interesante de citit - nu neaparat in aceasta ordine...

Despre bacalaureat Mircea VASILESCU in Am dat şi bacaloriatul ăsta...
"Pe scurt: plasarea subiectelor pe web a favorizat învăţatul pe dinafară (deci odihna gîndirii) şi a stimulat copiatul"

Despre saracia relativa in Cină la nivel înalt de Magdalena BOIANGIU
"Conducătorii ţărilor bogate sînt preocupaţi de diminuarea sărăciei în propria ţară. Nu are importanţă că un sărac din SUA are cu totul alt nivel de viaţă decît cel din Bangladesh: cel în cauză nu e sensibil la această comparaţie."

Pentru o regîndire a razboiului din Afganistan
"
Cu cît au venit mai multe trupe, cu atît se cereau încă şi mai multe. Să ajungi pe cîmpul de luptă şi să constaţi mereu că îţi mai trebuie trupe şi că oricîte ţi s-ar trimite sînt prea puţine este dovada clară că nu ştii ce faci."

Despre santaj-ul care se poate practica la virf, cerind unanimitatea , in Din nou la start?
"Mai mulţi politicieni şi comentatori, în special din Germania, au cerut un al doilea referendum irlandez, iar întrebarea să sune aşa: vreţi Lisabona sau vreţi să părăsiţi Uniunea Europeană? Dar aşa cum ştie orice mafiot de rînd, aceasta nu e o întrebare: e o cerere cu ameninţare. Acest fel de Uniune e dorit de liderii europeni?"

Daca aveti 30-39 de ani si va aduceti aminte de capace, cititi Capace, pocnitori şi alte jucărele

Pentru cei care se intreaba despre milostenie un articol interesant de Peter Singer,
Milostenia ostentativă
"Apare totuşi o întrebare, din perspectivă etică: chiar ar trebui să ne pese atît de mult cît de pure sînt motivele care te determină să dăruieşti ceva? Pînă la urmă, ceea ce contează este că s-a oferit un lucru pentru o cauză bună"

Nu stiam ca Seneca a spus (Şi fericirea are istorie)
"Un om fericit este acela care „cultivă virtutea, mulţumindu-se cu ea; un om pe care norocul nu-l înfierbîntă, iar ghinionul nu-l doboară"."
Se aseamana enorm cu Bhagavad Gita...


Alte forme de fericire
            in "Fericirea nu este starea cerebrală perfectă" in interviu cu Bogdan O. Popescu
"În acelaşi timp însă, libertatea (informaţiei, de iniţiativă etc.) ne dă posibilitatea de a alege şi aceasta este o sursă de fericire în sine. "
"Să fii îndrăgostit din cînd în cînd, să ai o viaţă variată, să călătoreşti şi să cunoşti tot timpul lucruri noi... Alternanţa stărilor e extrem de importantă. Avem nevoie de elemente noi şi de variaţie prin care să evităm monotonia vieţii. Nimic nu e bun încontinuu. "
         
             in Amprenta Fata Morgana
"Cînd a plecat din cămin, fericirea a fost, pe rînd, să aibă un acoperiş deasupra capului sau o masă omenească (nu doar Delikat pe pîine). Apoi o slujbă bună. Primind gajul banului a uitat, la 40 de ani, fericirile fulminante pe care doar traiul de pe o zi pe alta i le furnizau.
Acum e fericit? Da, cînd îşi renovează casa, cînd îşi schimbă maşina sau îşi ia un gadget. Dar cînd ştii că ţi le poţi permite oricînd, fericirile astea, devenite materiale, sînt doar de moment şi efemere, garantate de ban întru borderline."

Vad ca pot exista si femei misogine, in Manager la mop
"
În schimb, cîntă, rîde, îi place să facă mîncare, să spele vase, să dea cu aspiratorul şi nu are complexe sau mai ştiu eu ce, pînă la urmă nu e nici menajeră, nici femeie de serviciu, e o femeie pricepută să ţină o casă, care scoate şi bani din ce ar trebui să fie treburi exclusiv de femeie."

Iar 3,14 e intr-adevar delicios:

* Într-o revistă glossy, am văzut un pictorial cu Andreea Marin făcut în Tanzania, într-un sat de masai. Printre colibe de lut şi copii îmbrăcaţi sărăcăcios, „zîna" afişa un zîmbet voluptuos şi flutura brăţări Dolce & Gabbana. O fi un nou trend în materie de campanii umanitare? Dacă-i aşa, următorul pas ar fi un pictorial într-o zonă de conflict, printre cadavre. (M. Ş. )

* Subiect la General Certificate of Secondary Education (echivalent, în Marea Britanie, cu Bac-ul nostru): „Descrieţi camera în care vă aflaţi". Un elev a scris pe foaie doar atît: „Fuck off". Profesorul Peter Buckroyd (o figură ilustră a învăţămîntului secundar britanic) i-a dat 2 puncte dintr-un maximum posibil de 27, argumentînd astfel: un punct pentru că nu avea greşeli de ortografie şi sintaxă şi un punct pentru că exprima un gînd. „Dacă ar fi pus şi semnul exclamării, i-aş fi dat încă un punct." „Mai bine o insultă decît să lase foaia albă, aşa cum fac mulţi dintre elevii noştri" – a mai spus profesorul. Morala (pentru bacalaureaţii noştri şi profesorii lor): 1) sistemul de notare britanic e mai riguros decît al nostru şi 2) e de apreciat că elevul nu a copiat… (M. V. )

* Cum n-aveau ce face, edilii au ajuns la concluzia că Bucureştiul e poluat fonic şi, pentru că nu au o idee valabilă de rezolvare a problemei, vor să interzică circulaţia motocicletelor şi scuterelor după ora 10 p.m. În această dezordine de idei, ar putea fi prevenită criminalitatea, prin interzicerea părăsirii casei după lăsarea întunericului. Sau pentru a scădea violenţa domestică, ar putea fi interzise căsătoria şi traiul în comun. Cred că şi eu aş reuşi să dau cîte o lege pentru fiecare problemă din România: e amuzant, relaxant şi mai scoţi şi bani… (S. G. )


Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2008/07/15/dilema+Veche+Si+FERICIREA.aspx

Weblog post by 'admin' on 'dilema veche si FERICIREA'

Categories:dilema;proprii

Sunday, July 06, 2008

dilema veche si VECHIUL NOSTRU CINEMA

Despre dilemele suedezilor, care ajung in Parlament ...
http://www.dilemaveche.ro/index.php?nr=229&cmd=articol&id=8622

In rest , pre-89, si mie mi-a placut enorm Reconstituirea...

Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2008/07/07/dilema+Veche+Si+VECHIUL+NOSTRU+CINEMA.aspx

Weblog post by 'admin' on 'dilema veche si VECHIUL NOSTRU CINEMA'

Categories:dilema;proprii

Tuesday, July 01, 2008

Dilema veche si CE FACEM CU BUCUREŞTIUL?

Despre politicienii Mediocri       ne vorbeste Mircea Vasilescu :
"Or, o schimbare profundă a organizării UE, precum cea presupusă de Tratatul de la Lisabona, are nevoie de comunicatori serioşi şi neutri, care să le explice oamenilor, „pe două coloane", avantajele şi dezavantajele Uniunii. Politicienii nu vor să fie ei înşişi acei comunicatori, de teamă să nu-şi piardă popularitatea. Dar nici nu pot. Peisajul politic european e dominat, în general, de tehnocraţi mediocri, lipsiţi de viziune, temători în a-şi asuma decizii mari, incapabili să convingă în legătură cu marile mize şi marile proiecte. Proiectul european suferă de absenţa unor conducători politici de „tipul" François Mitterrand ori Helmut Kohl, ba chiar şi de nişte eurosceptici de mare forţă, precum Charles de Gaulle sau Margaret Thatcher. Dincolo de opiniile diverse despre viitorul Uniunii Europene ori de diversele formule posibile, e limpede că asemenea schimbări de anvergură nu pot fi nici puse în practică, nici explicate cetăţenilor, de nişte politicieni cu mînecuţe de contabili."

Mda... pe de alta parte, marturisesc cu rusine ca nici eu nu stiu ce vrea ( ce aduce in plus) Tratatul de la Lisabona....

Cosasu este din nou aparte in Din această dilemă nu putem ieși?
"
„Domnule Cosaşu, dumneavoastră vreţi să fiţi inteligent sau frumos?". Numitul nu mai are vîrsta unui răspuns sincer."

Despre Lege şi ordine pe Internet un articol scurt si cuprinzator de Ioana Avadani
Gasiti si o relatare la Bogdan Manolea aici

Daca aveti rabdare, cititi despre un "colajar" in Viaţa şi faptele lui Ion Bîrlădeanu

Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2008/07/02/Dilema+Veche+Si+CE+FACEM+CU+BUCURE%c5%9eTIUL.aspx

Weblog post by 'admin' on 'Dilema veche si CE FACEM CU BUCUREŞTIUL?'

Categories:dilema;proprii

concediu in turcia

si a fost concediul in turcia la un all inclusive
aventuri

    M.  a fost internat in spital ( Budimex, Medlife) - in aceeasi zi cu plecarea am avut externarea
   
    A. a inceput sa tuseasca ... dar pina la urma a fost OK
   
    In prima zi m-am simtit rau dupa prajitura de la Tarom - de pina seara nu am putut sa ma misc din pat. A doua zi M. s-a internat la spital din aceeasi cauza - el nu mai putea sa manince sa bea si varsa tot - la spital perfuzie cu glucoza/sare
   
    La turci la spital e OK  -daca vorbesti rusa. M-am inteles cu asistentele prin semne ... ca engleza ioc

    Doctorul i-am recomandat orez si mincare dietetica ... Prima oara i-au adus exact ce mi-au adus si mie... si nu i-am dat. Cind a vazut doctorul s-a suparat si el ... Apoi seara i-a recomandat biscuiti cu banane ... I-au adus biscuiti sarati (dupa parerea mea, nepermisi) si suc de cappy - sigur nepermis... I-am spus alauia de la catering "bananas" - ala "bananas ioc" ... Era sa il string de git ... noroc ca a venit o asistenta ... si i-au adus pina la urma 1 banana

    Altfel - totul super OK . Mincare variata, bautura, piscina , topogan cu apa, mare, petreceri seara ( inclusiv pentru copii ... dar in rusa...)


O poza aici

Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2008/07/01/concediu+In+Turcia.aspx

Weblog post by 'admin' on 'concediu in turcia'

Categories:proprii