Monday, November 19, 2007

dilema veche si Universitatea curata

Motto :
"Educaţia înseamnă transmiterea civilizaţiei." WILL DURANT

Super!

Andrei PLEŞU | Eşecul internaţionalismului naţionalist  despre truisme :

"O federaţie trans-naţională a naţionaliştilor e o contradicţie în termeni. E ca şi cum s-ar constitui o asociaţie a tuturor acelora care nu vor să se asocieze cu nimeni."


Mircea VASILESCU | Între european şi local  citeaza :
<<„Dacă un stat membru permite să apară în oraşele sale adevărate favelas, ce vreţi să facă Comisia Europeană? Repet: e o responsabilitate naţională şi locală". Rareori i se întîmplă lui Barroso – cunoscut pentru calmul său imperturbabil – să fie atît de direct şi să lase să transpară o anume iritare în cuvintele sale.>>

Cristian GHINEA | Şi cine mai trage în terorişti?
"Dar deşi nimeni nu este vinovat în mod particular, poliţia ca instituţie e vinovată şi trebuie să plătească o amendă. "

Alina MUNGIU-PIPPIDI  Cum ne curăţăm universităţile este aproape optimista:
"Va dura, dar văzînd multe tranziţii de aproape în ultimii ani, m-am convins că singura trecere a timpului care aduce evoluţie e cea în care oamenii fac ceva, nu doar se văicăresc de starea closetelor, fără să pună mîna pe o mătură."

Sever VOINESCU | Note despre un scandal
"În plus, nici nu putem vorbi bine despre problema romă. Dacă spui ceva rău despre romi ca etnie, eşti rasist. Dacă spui că nu există un specific rom în această chestiune şi îi asimilezi fără diferenţe unui grup social-economic mai larg (să spunem, săracii sau românii sau bulgarii sau slovacii), refuzi să vezi diferenţe evidente, ceea ce înseamnă că eşti prost."


Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2007/11/19/dilema+Veche+Si+Universitatea+Curata.aspx

Weblog post by 'admin' on 'dilema veche si Universitatea curata'

Categories:dilema;proprii

No comments: