Friday, March 16, 2007

dilema veche si frontierele europei

Pe pagina 2 , doua scrisori de la scriitori- despre medici din RO care asteapta peschesul(mascat intr-o fundatie) si o doctorita din Canada- care a riscat(si a pierdut) incercind sa salveze un copil....

Mircea Vasilescu reia ideea sefului in "Democratia de gasca": "[...] inca nu avem o democratie adevarata, bazata pe institutii solide si functionale. Avem o democratie de gasca, in care totul depinde de <<ce vrea sefu>>.Si avem si sefi care nu stiu exact ce vor, dar se detesta unii pe altii. Si asta li se pare o <<baza>> suficienta pentru a lua decizii"

Pe pagina a 10-a, Philippe Walter are un articol, super scris, despre cele 4 zone europene rivale:"spatiul Danubian, spatiul Baltic, spatiul Atlantic si cel Euro-Mediteraneean" + cea spatiul Eurasiatic pe care incearca sa il faca Rusia ...

Blogovest Zlatanov vorbeste despre Europa la trecut si despre Bulgaria la prezent:
"Adevaratul nume al barbariei din Bulgaria este saracia economica a celei mai mari parti a populatiei, chinul existential al multor grupuri[...], coruptia totala a institutiilor de stat, simbioza dintre politicieni si mafia care domina toate segmentele societatii noastre. Europa occidentala le-a strins pe toate la piept si are de gind sa le finanteze cu darnicie din fonduri europeene"
Suna cunoscut???

Pe pagina 13, o reclama pe 1/2 de pagina, goala, doar in jos scrie: www.thegroup.ro
Ma dau in vint dupa denumiri de site-uri .ro care sunt in engleza(fara sa fie filiale ale unui grup mai mare international)... la fel e la ei pe site :
3/4 in engleza si 1/4 in RO (partea de news....).

Radu Cosasu este in extaz dupa cuvintul pupincurism...

Iulian Comanescu are un articol (care ma face invidios ca nu l-am gindit/scris )despre Web 2.0- de la ce a pornit si unde va ajunge

Si mi-a placut tare mult , la "Divan", ce a spus Andrei Plesu : "Am invitat la NEC un sociolog german, care, in curriculum, si-a trecut si posturile pe care le-a refuzat"

Si apropo de sondajul privitor la starea xenofobiei in Ungaria: 59% s-au declarat hotarat impotriva pirezilor. Voi sunteti pro sau contra lor?



Post page: http://serviciipeweb.ro/iafblog/2007/03/16/dilema+Veche+Si+Frontierele+Europei.aspx

Weblog post by 'admin' on 'dilema veche si frontierele europei'

Categories:dilema;proprii

No comments: